A kézdivásárhelyi HOBBI CSEREBERE KLUB története

A kézdivásárhelyi Hobbi Cserebere Klub –rövidítve HCSK- 1989. december 31-én alakult, 19 lelkes alapító taggal. Ezen tagok a már régebben gyűjtöttek egyénileg különböző tárgyi dolgokat. Az alapító tagok közül 20 év után is jelen vannak a leglelkesebb, legkitartóbb gyűjtők: Vetró Bodoni András tanár-szobrász (katonai kitüntetéseket, labdarugó jelvényeket gyűjt), Nagy Gizella nyugalmazott szobafestő, amatőr festő (tájképes-levelezőlap-, jelvény- és gombgyűjtő), Beke István Attila (jelvénygyűjtő), Beke Ernő (numizmatikus, jelvény, képes-levelezőlap és egyebek gyűjtője), a HCSK névadója, majd a napjainkig a klub vezetője.
A HCSK a mai napig a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház támogatását és védnökségét élvezi. E kulturális intézmény biztosította a HCSK számára azt a földszinti termet, ahol a HCSK heti egy órás csere-bere akcióit le bonyolították a tagok. Kezdetben havonta minden második vasárnapján 9-13 óra között, majd ahogyan a HCSK tagságának lélekszáma megnőtt, a gyűjtők igényelték a heti tevékenységet. Így minden hét csütörtökén 16 órai kezdettel indult a HCSK tevékenység, amelyik napjainkig tart. Ugyanez a földszinti kis terem biztosította a rendszeresen minden évbe megtartott HCSK tagok immár hagyományossá vált kiállítását.
A HCSK megalakulása városszinten nagy változást hozott a gyűjtők tevékenységébe. Első sorban a kezdő csapat hamarosan többszörössére duzzadt, a más gyűjtők csatlakozása révén, és új, kezdő gyűjtők is jelentkeztek, többnyire iskolások.

 
Custom Search
 

  2011. augusztus 22.
Látogathatók állandó és időszakos kiállításaink. Keressen fel az Őszi Sokadalom ideje alatt!
 
 
commercial office cleaning   
 

©2011 Gyűjtemények Háza