A kézdivásárhelyi Hobbi Cserebere Klub története

A kézdivásárhelyi Hobbi Cserebere Klub (HCSK) 1989. december 31-én alakult, 19 lelkes alapító taggal. Ezen tagok a már régebben gyűjtöttek egyénileg különböző tárgyi dolgokat. Az alapító tagok közül 20 év után is jelen vannak a leglelkesebb, legkitartóbb gyűjtők: Vetró Bodoni András tanár-szobrász (katonai kitüntetéseket, labdarugó jelvényeket gyűjt); Nagy Gizella nyugalmazott szobafestő, amatőr festő (tájképes-levelezőlap-, jelvény- és gombgyűjtő); Beke István Attila (jelvénygyűjtő); Beke Ernő (numizmatikus, jelvény, képes-levelezőlap és egyebek gyűjtője), a HCSK névadója, majd a napjainkig a klub vezetője.

A HCSK a mai napig a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház támogatását és védnökségét élvezi. E kulturális intézmény biztosította a HCSK számára azt a földszinti termet, ahol a HCSK heti egy órás csere-bere akcióit bonyolították le a tagok. Kezdetben minden hónap második vasárnapján 9-13 óra között, majd ahogyan a HCSK tagságának lélekszáma megnőtt, a gyűjtők igényelték a heti tevékenységet. Így minden hét csütörtökén 16 órai kezdettel indult a HCSK tevékenység, amelyik napjainkig tart. Ugyanez a földszinti kis terem biztosította a HCSK tagok immár hagyományossá vált, minden évbe rendszeresen megtartott kiállítását.

A HCSK megalakulása városszinten nagy változást hozott a gyűjtők tevékenységébe. Első sorban a kezdő csapat hamarosan többszörösére duzzadt, a más gyűjtők csatlakozása révén, és új, kezdő gyűjtők is jelentkeztek, többnyire iskolások.

 

  Beke Ernő  
     
Custom Search
 

 

 

 
   

©2011 Gyűjtemények Háza